3. januar 2016

Emmaljunga White Leatherette: rosa flekker


Rosa flekker forekommer ganske ofte på hvitt og vanilla leatherette stoff, spesielt etter vask med såpe / vaskepulver, etter juice søl e.l. Slik misfarging er ikke lett å bli kvitt, ikke i vanlig vask i hver fall. Vi har funnet at magic eraser med litt neglelakkfjerner er ganske effektiv, rosa flekker blir helt borte. Stoffet kan fint vaskes og luftes etter behandling for å bli kvitt rester av neglelakkfjerner samt lukten.


Les også: Diy: Rengjøring av Emmaljunga Leatherette (stoff)

                 Emmaljunga White leatherette: bag overhaling  To Our English Readers:

Light-colored leather textiles often develop pink splotches over time that can be difficult to remove.  We have found that rubbing these away with a scotch-brite pad moistened with nail polish remover will often do the trick.  Remember to wash the textiles after removing the splotches in this manner.

5 kommentarer:

 1. Dere skriver i et annet innlegg om rengjøring av leatherette-vogner, at neglelakk kan gi misfarging. Vil det ikke gjøre noen skade på skinnet?

  SvarSlett
  Svar
  1. litt lakkfjerner der det er nødvendig skader ikk,vi har ikke opplevd problemer med det

   Slett
 2. Beklager, ser nå at det var Klorin som kunne misfarge :-)

  SvarSlett
 3. Jeg holder på å skal fikse en gammel vogn jeg fikk på Finn.no. Aner ikke hvor gammel den er, men tipper den er fra mellom 70-90-tallet. Der er utsiden av trekket grått kunstskinn og innsiden virker som bommullstoff. Det er en del jordslag på stoffet inni, og noe på skinnet, kan jeg bruke den klorblandingen på begge stoffene? Eller har dere en annen anbefaling for kunstskinnet? :) ble veldig inspirert av bloggen deres, så vil prøve å fikse denne vogna med tipsene fra dere :) (veldig stort prosjekt med den vogna)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:)Så hyggelig at du finner nyttige tips!
   Ja klorinbl vil virke fint på både kunstig skinn og bomull.Gammelt stoff kan være skjør pga oppbevaring ute/fuktig så evaluer det i forvei og kanskje lag blandingen mildere og la den virke noe mindre.Alltid test på et lite sted først både kunstig skinn og bomull for å se hvordan stoffet reagerer på klorin.Med litt tålmodighet vil du klare det,og ja restaurering er et stort prosjekt,sett av godt med tid og smør deg med tålmodighet:)
   p.s.Vi holder på å pusse en vogn fra 50 tallet selv,flere oppdaterte tipps og erfaringer kommer i nytt innlegg en gang neste uke:)

   Slett

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)