5. juni 2015

Simo: vanlige problemer og løsninger

Simo kombi


Kalesje fester brutt
Kalesje er stor og tung og blir holdt på plass med to små plast fester, så denne typen skade er veldig vanlig og nærmest uunngåelig Fester kan erstattes, men ikke veldig lett å få tak i, spesielt til eldre modeller. Vi har en video på YouTube om en trenger videohjelp mens utfører en slik reparasjon.

Bremseklosser ødelagt
Bremseklosser på simo er ikke veldig sterke, og rykker veldig ofte. Ser ut som venstre side ryker oftest. Defekte bremseklosser kjennetegnes med bremsestang som stadig faller ned, vogn lener fremover eller bakover o.l. Klosser kan byttes ut, men som alle simo deler - ikke å få tak i med det samme. Tidligere har vi skrevet en eget blogg innlegg om simo  bremseklosser, hvor vi blant annet gir forebygging - tips.

Tannhjul ødelagt
Tannhjul finnes på innside av hjul og er med i bremsesystem. Disse tar ofte skade av metall bremsestang over tid. Tannhjul kan enkelt byttes ut. Om en vil gjøre det selv - har vi en video hvor vi demonterer et simo hjul og viser blant annet hvordan å montere på nye tannhjul.

Vugge - fjær brutt
Som med kalesje, vugge - fjær er relativt små plast deler som holder sammen massive metall deler av understell samt barnets vekt. Av den grunn blir disse ganske ofte ødelat før eller senere, rett og slett pga vanlig bruksslitasje. Fjær kan relativt enkelt erstattes gitt en har tilgang til nye deler.

Tekstiler solfalmet
Det virker som simo tekstiler blir fortere solfalmet enn tekstiler på ande vogner. Det er ikke lett å fikse på det, så forebygging her er viktig. Regelmessig impregnering og oppbevaring innendørs hjelper.

Det ser ut at mest "populære" simo skader hører til steder hvor plast og metall deler samspiller, derfor var obs på hvordan du behandler din simo.
Overnevnte skader er mest utbredte blant simoer. Noen andre skader forekommer ganske ofte som ødelagt easy - click, knekte metall stanger og håndtak ledd. Disse tar vi for oss siden i eget innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)