10. mars 2015

Emmaljunga tekstiler: vask og impregnering tips

Spørsmål:

"Hei! Kan jeg vaske trekket på Emmaljunga i vaskemaskinen? Både trekket hun sitter på og det hvite på kalesjen? Eventuelt tips til spray/såpe for håndvask? Kan jeg impregnere med vanlig spray til type sko? Skal det impregneres inni? mvh"


Svar:

Vask: Emmaljunga tekstiler (og de fleste vogntekstiler) tåler fint maskinvask. Kan gjerne vaskes på 40 grader med vanlige vaskemidler hvis det er ingen spesielle flekker. Maskinvask er alltid mer effektiv enn håndvask. Tekstiler må helst lufttørkes, men 5 minutter i tørketrommel ikke skader heller om det haster. Alle tekstiler lett tas av bortsett fra kalesje. Om en har større vaskemaskin går det an å vaske kalesje  med stanger, alternativt kan stanger fjernes før vask.

Impregnering: Impregnering påføres vanligvis på utsiden av trekk, steder som utsettes mest for sol/vann/snø o.l. Impregnering på innsiden ikke nødvendig. Trekk bør luftes godt etter impregnering. Impregnering midler til sko kan brukes om ikke noe annet er tilgjengelig. Slik impregnering er ikke like effektiv og ikke holder like lenge enn profesjonelle midler. Dessuten er sko impregnering dyrere per dl. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)