10. mars 2015

TFK Joggster Twist: forhjulet rister

Problem:
"Vi har en TFK Joggster Twist som vi har kjøpt brukt. Forhjulet begynner ofte å riste, særlig på flat mark. Det er litt vanskelig å si akkurat hvorfor, men kjenner dere til dette problemet?
Jeg har prøvd å åpne skrumekanismen som skifter mellom twist og fast hjul, men jeg fikk den ikke ut av brettet den sitter fast i. Det er en annen modell enn den som er vist på videoen deres. Denne har et svart brett foran som kan løsnes og som twistmekanismen er festet i.

Tror dere hele hjulet og festet må byttes, eller er det en standard måte å fikse dette på? mvh"

Tips:

Mulige årsaker og foreslåtte løsninger til ristende forhjulet:

-hjulet sitter skeivt på gaffelen - ta hjulet av gaffelen og sett det på plass igjen, pass på at det sitter rett på plass

-dårlig/manglende kulelager - sjekk kulelager, bytt ut om nødvendig

-deformert/bøyet gaffel - det er ikke lett å se med bløtt øye samt er det mest sannsynlig årsak til ristende forhjul, gaffel må byttes.

PS: Deformert gaffel er veldig utbredt Twist problem, oppstår ofte når vognen blir mye brukt i ulendt terreng og/eller til større barn over lengre periode.

Svingmekanisme sjeldent forårsaker risting, men det anbefales en gang i blant å ta denne av og demontere til rengjøring og smøring. Etter alle skruer er fjernet, må mekanismen forsiktig lirkes av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)