13. april 2015

Matolje til smøring av barnevogn: sånn ser det ut og dette skjer

Slik ser det ut etter matolje - smøring og korttids bruk etter det

Vær så snill og ikke smør barnevogn mekanismer med matolje !

   Olje, i motsetning til profesjonelle smøremidler, tiltrekker seg skitt og sand som dermed unødvendig slitter på barnevogn mekanismer. Samtidig stivner olje i løpet av relativt kort tid, og dermed har motsatt effekt enn smøremidler - mekanismer blir veldig trege i steden for smidige.
Bruk helst egnede smøre produkter som WD-40.

   Overraskende mange smører barnevogner med matolje, mye olje... både ned i bremsekabler og bremsesystemer, oppi svingbare mekanismer og andre ledd.

   TFK på bilder kom inn til reparasjon med tregt forhjul, ikke fungerende bremse og bremseskiver som lagde lyd - alt dette skyldtes sjenerøs og omfattende smøring med matolje.

   Vår tips, snarere oppfordring, er å unngå matolje som smøremiddel. Om det er først gjort, må man fjerne nøye all olje med tør klut fortest mulig, og deretter smøre med egnede midler som for eksempel WD-40.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)