17. april 2015

Vår-/sommerkllar barnevogn: enkle diy tips


1) Rrengjøring og Iimpregnering av tekstiler

Impregnering er med på å bevare tekstiler. Den beskytter trekk mot regn og sol, spesielt på utsatte steder som kalesje. Kun rene tekstiler skal impregneres, derfor må trekk vaskes først. De fleste vogn tekstiler tåler maskinn vask, så det er fort gjort. Etter impregnering må tekstiler luftes godt.
Impregnering kan kjøpes på Jernia, og vi anbefaler å følge bruksanvisning nøye.


2) Rengjøring av understell 

Vi anbefaler å skylle understell med mild såpevann for å få bort veisalt, smuss og grus som er med på å slitte metall, ledd, dekk o.l. Etter vask må det tørkes godt spesielt hvis det er fortsatt minus-grader ute eller/og rustfjerner skal anvendes etterpå.


3) Rustfjerning av understell

Etter understell er rengjort, er det lurt å sjekke for rust. Rust sprer seg relativt fort spesielt i våt klima. "Rusteater", som kan brukes til rustfjerning, lager også et beskyttende lag som forhindrer videre rustning.
Rusteater kan kjøpes på bilbutikker som for eksempel Biltema.


4) Smøring av understell

Smøring er viktig som en del av regelmessig vedlikehold. Smør gjerne bremse, både hånd- og fotbremse, hjul mekanismer som svingbare hjul, bremseskiver og bremseklosser, alle ledd og systemer o.l.
Viktig påminnelse! Ikke bruk matolje til smøring men egnede smøreprodukter som WD-40.
WD-40 kan kjøpes på jernia.


5) Sjekk av hjul 

Sjekk dekk, slanger, lufttrykk. Skifte i temperatur påvirker ofte luftrykk mens veisalt og grus slitter dekk. Pump slanger om nødvendig og / eller bytt skadde dekk / slanger.
Viktig påminnelse! Ikke bruk bilpumpe på nærmeste bensinstasjon fordi vogndekk ikke tåler det, bruk helst hånd-/ sikkelpumpe.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)