24. mai 2015

Emmaljunga understell: aksel brutt av eller deformert

Øverste bildet: Emmaljunga Classic understell
 Nederste bilder fra venstre: intakt aksel, brutt aksel og verktøy

Denne Emmaljunga kom inn til reparasjon med en av akslinger brutt av. Akslinger holder hjul på plass, og når en eller flere blir brutt av kan man ikke feste hjul på understell lenger. Det skal en kjempe slag for å brekke akslinger helt av, derfor ser vi ikke dette veldig ofte på vårt verksted. Reparasjonen er relativt simpel om man har tilgang til deler, og skruer som holder akslinger på plass er ikke veldig rustet. I tilfelle hvor skruer er veldig rustne, må hele nedre del av understell byttes.

Bøyet eller deformerte akslinger derimot forekommer ganske ofte, og i de fleste tilfeller er også resultat av kraftig slag mot nedre del av understell. Vanlig "symptom" av bøyet / deformerte akslinger er vogn som styrer til side. Dette kan også fikses med bytting av akslinger eller reformering / bøying av disse på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)