16. juli 2014

Stelleveske, koppholder og/eller kroker til barnevogn? Nei takk, ingen av delene!

Markedet for stellevesker, kroker, større karabiner, alle mulige slags holdere til kopper, flasker, iphoner og ipader er enormt. De fleste velger gjerne flere ting samtidig å henge på vogn håndtakene sine, og disse fylles og påhenges med alt mulig fra baby ting til kiloer av dagligvarer.

Men hva tåler egentlig håndtak på din vogn, og hva skjer ved stadig overbelastning?

Produsenter er sparsomme med informasjon angående vekt en kan anvende vogn håndtak i sine spesifikasjoner. Vi anbefaler å ikke bruke barnevogn håndtak til henging av vesker, poser, sekker o.l. Bruk gjerne handlekurv, ryggsekk  o.l. Om du må ha en veske eller koppholder hengende på vogna di, ha oppi kun nødvendige baby ting som noen bleier, servetter og en flaske - håndtak tåler nok dette.


Hva skjer ved stadig overbelastning?

Håndtak med plast ledd mellom håndtak og resten av ramme.
Slike ser man feks på TFK,  Mountain Buggy,Emmaljunga med classic understell, Baby Jogger og flere andre. Overvekt slitter mest på plast ledd - håndtak blir etterhvert slarkete, i verste fall rykker plast ledd og/eller tilhørende deler. Avhengig av hvor mye og hvor ofte en overbelaster håndtak, blir andre deler av understellet påvirket før eller senere, og det vil virke mer slarkete og ustabil med tiden.

Teleskopisk håndtak virker mer solid og tåler noe mer. Slike ser man feks på Emmaljunga Edge med sports understell, noen Brio modeller og andre. Ved stadig overbelastning av håndtak ser vi her, at selv om håndtak tåler mye, slitter andre plast deler og ledd lengre nede på understell. Resultatet blir samme her også - mer slarkete og ustabilt understell og i verste fall ødelagte deler.
Tar med Bugaboo vogner her også. Bugaboo er nøye designet både med tanke på funksjonalitet, bruk og vekt som anvendes. Derfor er den veldig skjør når misbrukt. Mange opplever at håndtak  er slarkete, spesielt de som kjøper Bugaboo second hand - det er direkte resultat av overbelastning av håndtak med poser og/eller å dra lastet vogn opp og ned trapper. I verste tilfeller er deler i den sentrale mekanismen ødelagt, håndtak kan ikke lenger låses på plass, vognen kan ikke slås sammen eller legges ned.
                                                                                                  
                                                  Annen ting å tenke på er at barnevogn kan velte når håndtak er overbelastet. Mange velger gjerne å tro at noen vogner er mer ustabile enn andre, at trehjulinger er mer utsatte for velting o.l. Ut ifra våre erfaringer er vi uenige i dette - alle vogner kan velte når ikke brukt på riktig måte. Selv mest "stabile" firehjulinger velter når håndtak er påhengt tunge varer eller baby klatrer oppå sete rygg. Vi holder på med å lage en kort demonstrasjons video om det, den kommer snart.
                      
Bare noen eksempler av håndtak relaterte skader vi har fått henvendelser om (tfk,emmaljunga,bugaboo):

                                                     Og for all del unngå dette på vei til stranda!


Velg en ting,ha oppi minimalt med mest nødvendige ting:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)