7. juni 2016

Reparasjon Emmaljunga Edge: løs kalesje, deformert akseling, svake trykknapper


Denne Emmaljunga Edge Duo med sports understell kom inn til reparasjon med tre hoved problemer. Det ene var løs kalesje som gjorde at kalesje ikke holder seg oppe noe særlig og faller stadig tilbake når vognen er bevegelse. Det skyldes vannligvis slitte interne deler inne mekanisme eller løsnede skruer. I tilfelle her var det nok å bytte ut slitte popnagler og stramme passe med nye skruer.
Hvis du har samme problem kan du se video HER  hvordan det gjøres.


Det andre problemet var deformerte akslinger. Man kan se på bildet nedenfor en synlig bøyet aksling. Bøyet aksling på en eller begge sider kjennetegnes med vogn som styrer stadig til side eller bremse som ikke fungerer optimalt. Akslinger kan bøyes på plass eller bremsestang med akslinger kan byttes ut. det er det siste vi gjorde på denne vognen. Hvis du har same problem, kan du også bytte hele bremsestangen eller se hvordan akslinger reformeres HER.


Trykknapper på stormtrekket her var utslitte, det gjorde at knapper ikke holdt seg på plass og sprakt hele tiden. Knapper kan enkelt byttes ut. Slitte knapper fjernes med tang og nye knapper settes på plass med spesielt verktøy og hammer. Hvis det er noe du vil gjøre selv - kan du sjekke ut DENNE video.


1 kommentar:

  1. Hei 😊 Kalesjen på vår Emmaljunga Mondial duo fra 2010 er relativt utslitt.Vet du om nye kalesjetrekk fra nyere modeller av Emmaljunga eventuelt kan kombineres med vår Mondial duo? Tusen takk for gode tips for vedlikehold, har vært veldig nyttig å se hvordan du restaurerer vogner!

    SvarSlett

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)