15. mai 2016

Vintage Svithun oppussing: se forvandlingen

Denne fine Svithun fra 50 tallet fikk vi til overhaling for en stund siden. Nå endelig ble den ferdig og utlevert for å delta i førstekommende 17. mai feiring.
Vognen fikk et fersk malingstrøk, ble rustfjernet og smurt samt rengjort på innsiden.Å pusse opp en slik vogn er mye arbeid, resultatet er ikke alltid perfekt.  Under kan man se før og etter bilder. Vi har sagt oss fornøyd med resultatet.

Maling: Malingen ble kjøpt på Flugger. Her i butikken på Bislett fikk dem skannet original fargetone og laget maling som matchet perfekt. Overflate ble forsiktig behandlet med slipepapir. Det lar malingen lege seg jevnt og forebyger avskalling. Stedet som skulle ikke males ble teipet. Deretter ble malingen påført i to lag. På Flugger fikk vi anbefalt en ny børste som ikke etterlater striper. Til slutt ble malte overflater sprayet med klar lakk.

Rustfjerning: Om rustfjerning har vi skrevet flere ganger før. Vi pleier å bruke rusteater som fåes kjøpt på flere bil- og sykkelbutikker. Rusteater påføres i tyn lagg på utsatte områder og las virke i minst 15 min så fjernes med tør klut, det hele kan gjentas ved behov.

Interiør: Dersom gammelt stoff innvendig ble skittent og gulnet ble vi bedt om interiør rengjøring. For å få stoffet hvitest mulig ble det vasket med kloring blanding og deretter skrubbet med magic eraser og aceton. Selv om ikke all gult var borte ble interiøret mye bedre.

 Alt i alt tar renoveringen av en gammel vogn lang tid og mye tålmodighet, ikke mer enn det:)
1 kommentar:

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)