2. februar 2016

Gjenbruk er kult og billig; Mountain Buggy overhaling (del 2)

 Som sagt ville vi vise hva kan man gjøre på 24 timer og med noen hundre kroner investert i diverse midler for å betydelig forbedre vognens utseende og teknisk tilstand. Her kommer "etter" bilder samt tips til hvordan du kan fikse opp din vogn kjapt og på budsjett.

 Jordslagfjerning:
Til jordslagfjerning lager man klorin blanding (1 del klorin,2 deler vann og noen dropper Zalo). Tekstiler bløtlegges i blandingen i 15-20 min, så vaskes i vaskemaskin på 40 grader. Hvis ikke alle flekker er borte kan det hele gjentas.

Flere tips til jordslagfjerning finner man her: DIY: fjern jordslag hjemme


Farging av tekstiler:
Vi bruker her tekstilmaling fra Panduro i brun. Maling påføres i tynne lag og festes med varme (strykejern, hårføn o.l.) Bruksanvisning finnes på flasken, så det skal være enkelt. Malingrester kan skyles med vann enten i vaskemaskin eller i dusj. Prosessen kan gjentas om nødvendig. Dette er noe tidskrevende, men gjør man alt riktig blir resultatet verdt det.

Flere tips til farging finnes her: Farging av veldig falmede barnevogn tekstiler med Palett Textile Paint
 

Rustfjerning:
Til rustfjerning bruker vi Rusteater. Rusteater påføres i tynn lag på utsatte steder og las virke i en stund, fjernes med tør klut. Prosedyren kan gjentas om nødvendig. Rusteater kan kjøpes i enhver god bilbutikk.

Mer om rustfjerning kan leses her: Rustfjerning og Rusteater

Spray maling av metall:
Områder som skal males må rustfjernes og slippes godt. Når dette er unnagjort, gjelder det å spraye malingen ifølge bruksanvisningen og la det tørke godt. For bedre resultat kan malte områder lakeres med klar spray lakk til metall.

Flere tips til maling finnes her: Emmaljunga City Cross: maling over rust


Bremsestang som faller stadig ned:
Grunnen til at bremsen faller stadig ned var manglende mutter på en av akslingene, følgelig skled nedre deler av understellet fra hverandre og bremsen ikke kunne funke som normalt.

Mer om dette problemet inkl bilder her: Mountain Buggy Urban Jungle: bremse ikke virker


Forhjul som ikke låses: 
Grunnen til at hjulet kunne ikke låses på denne vogna var rett og slett rust, hele mekanismen måtte demonteres og rustfjernes samt smøres godt.

Video kan man se her: How to fix the mechanism hosing the front swivel wheel on a Mountain Buggy Urban Jungle

Generell stramming av understell:
Det er vanlig med Mountain Buggy at skruer på understellet løsner etterhvert og vognen oppleves noe slarkete/vinglete. Dette er enkelt å gjøre noe med. Man kan gå over hele understellet og stramme alle skruer, dette vil hjelpe å stabilisere hele vognen.

Video kan man se her: How to Tighten a Loose Mountain Buggy Chassis


Vi ble nokså fornøyd med resultatet. Go Gjenbruk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)