20. september 2015

Hvordan å fikse dirrende svingbare hjul

De fleste vogn modeller med svingbare forhjul kan over tid utvikle dirrende "syndrom" på forhjulene. Dirrende forhjul kan noen ganger oppleves som lite plagsomt, andre ganger er det nesten ubehagelig å trille eller sitte oppi vognen. Grunn til dirrende / vinglete hjul er slitte låsemekanismer. Det er alltid et slags bevegelsesrom mellom gaffel og låsemekanism, og når låsen blir utslitt, gaffel ikke sitter fast i låsen og vingler i bevegelsesromet. Enklest og mest effektiv fix er å fylle bevegelsesrom med en skive som settes på aksel, bevegelsesrom reduseres og gaffel har ikke rom å vingle i, dermed hjul kan ikke dirre lenger. I noen tilfeller, hvor låsemekanismen er altfor slitt, må hele låsen eller interne deler byttes, men i fleste tilfeller er det nok med skiver.

Bugaboo Bee plus
Eksempel skive, adre typer kan også brukes
 I videoen nedenfor viser vi hvordan en kan fikse problemet selv. Vi tar for oss en Bugaboo Bee plus fordi vi hadde den tilfeldigvis til overhaling, men samme  fix kan gjelde en rekke andre vogn modeller.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)