29. juni 2015

Om å velge mellom TFK Joggster modeller

TFK vogner var opprinnelig utviklet for foreldre som driver med sport, og vil ha barn med på aktiviteter. TFK har blitt til en all-terreng vogn pga gode luft hjul, god fjæring og et robust og solid understell.
Moderne TFK kommer i flere modeller: Joggster Twist,Joggster Twist Lite, Joggster III 12", Joggster III 16", Joggster X, X2 og X4.
I dette innlegget drøfter vi forskjeller mellom understell som kan legges til grunn når en skal velge mellom de ulike modellene.

16" modell er utviklet og beregnet for dem som jogger mye og i lengre distanser, løper maraton og driver med hard fysisk aktivitet. Alle hjul er 16" og forhjul er uten svingbar funksjon. Tanken er at større tynnere hjul gir mindre rullemotstand, og dermed gir en betydelig fordel om en velger å jogge med en vogn. Om en velger 16" modell til vanlig bruk, vil store hjul og fast forhjul oppleves mer som ulemper enn fordeler.

12" modell er utviklet for daglig jogging i korte og lengre distanser samtidig lange turer i ulendt terreng. Alle tre hjul er 12" og forhjul er uten svingbar funksjon. Det er en solid joggevogn / sportsvogn som kan tåle mye. Om en er ikke så glad i å gå lange turer i utfordrende terreng og / eller jogge, vil fast hjul oppleves som en ulempe etterhvert, og en bør se bort fra denne modellen.

Joggster III, både 12" og 16", kan brukes med svingbart hjul som kan kjøpes som ekstra utstyr og påmonteres etter behov. Selv om muligheten for et svingbart forhjul er der, er det lite praktisk å bytte hjulet titt og ofte. Denne løsningen er mer en-gang- i blant.

Joggster Twist / Twist Lite er bra til kortere eller lengre turer i by og marka. Bakhjul er 12" mens svinbart forhjul er 10".Forhjulet kan låses i fast posisjon når vognen skal med lett fysisk aktivitet. Det anbefales ikke å jogge mye med Twisten, heller ikke å kjøre den ofte og hardt i dårlig terreng.

Mange velger Twist - modellen uten å tenke på hvordan vognen skal brukes. Dette ender opp i misbruk av vogner med følgelig unødvendig slitasje på forhjul. Det vil si at hvis man bruker en låst posisjon på forhjul mye til jogging / terreng, slites forhjul mekanisme fortere enn normalt. i så fall bør en vurdere å bytte over til en av Joggster III modellene.

Joggster X / X2 er noe annerledes enn overnevnte modeller. Understell er mindre, smalere og lettere. Bakhjul er 12" mens forhjul er 10" og er svingbare. Vognen er noe mellom liten sportsvogn og stor trille. En må nesten regne med å bruke den som by vogn, reisetrille e.l. Etter vår mening og erfaring har modellen noe dårlig design med flere uheldige løsninger.

JoggsterX4 er en fire hjuling hvor bakhjul er 12" og svingbare / låsbare forhjul er 8". Relativt små forhjul gjør denne modellen til en grei by vogn men noe dårlig terreng vogn. Resten av understellet har løsninger fra både Twist og Joggster X / X2.Ulike TFK Modeller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)