18. mai 2015

Vintage Siver Cross: rustfjerning og rengjøring

Vintage Silver Cross

Denne fine vogna fikk vi inn til oppussing før 17 mai. Det som måtte gjøres var rustfjerning og shining av understellet samt rengjøring av tekstilene.
I dette innlegget kommer vi med noen tips som kan være nyttig om du ønsker å pusse din vintage vogn selv.

Rengjøring av tekstiler:

Siden tekstiler er gamle og skjøre, må en gå forsiktig frem med vask. Vask gjerne på hånd med myk klut, lunket vann og litt såpe. Hvis det er vanskelige flekker på tekstiler og en må bruke spesielle midler til flekkfjerning, alltid foreta en liten test av middelet på inside/usynlig sted - man aldri vet hvordan eldre tekstiler reagerer på moderne kjemikalier. Gamle vogner kommer ofte med lukt av kjeller eller loft. På denne Silver Cross'n innsiden av bagen var i kunstig skinn, så innvendig ble den vasket med mildt klorin blanding og luftet deretter for å fjerne den milde lukten av loft . Det kan også legges en liten pose med bakepulver under madrass, det skal hjelpe å fjerne lukt over tid.

Rustfjerning av understell:

Til rustfjerning brukte vi som vanlig "rusteater". Denne påføres på tørr metall, las virke over vis tid og fjernes med tørr myk klut. Denne Silver Cross'n hadde understell laget av to typer matall: krom og stål, og derfor måtte det rustfjernes i forskjellige seksjoner med ulik virketid. Rusteater kan gjerne virke på krom i lengre tid for bedre resultat (ca 30-40 min). Stål derimot får hvit kalk belegg om man lar rusteater virke for lenge, derfor med stål deler må man fjerne rusteater kjapt (etter ca 10 min) og helst gjenta prosessen enn glemme rusteater på. Med rusteater er det veldig viktig å huske at vann må aldri brukes før, etter eller under rustfjerning prosessen. Til slutt kan understell poleres med myk klut og WD-40 for blank finish.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)