2. november 2014

Rustfjerning og Rusteater

Vi jobber ofte med rustfjerning på barnevogner. Vanligvis er rustfjerning en del av generell overhaling, og hensikten er hovedsaklig estetisk. Noen ganger, når mekaniske komponenter blir rustet inne og ikke lenger fungerer, blir rustfjerning en praktisk nødvendighet. Dette innlegget vil handle utelukkende om rustfjerning av estetiske grunner, rustne mekanismer blir omtalt senere i eget innlegg.

Emmaljunga krom understell: før og etter bilder

Krom lar seg rustfjerne meget godt og gir de beste resultatene. Rusteater påføres sjenerøs og las virke i 2-3 timer. Fjernes med en klut eller en papirtørkle, aldri vann, og poleres med WD-40 etter noen timer.  

Emmaljunga hjul: rustfjerning og maling

Ikke-krom metall som stål eller aluminium kan fungere også, men med noe reduserte resultater. Rusteater må ikke virke i mer enn 20 minutter om gangen, og det må forventes noe misfarging (et slags hvit belegg der rusteater ble brukt). Med veldig rustne metall - selv om etter rustfjerning vil rust vises på overflaten men vil se ut noe sløvet og mørkere. I alle fall er det et beskyttende lag igjen på behandlet overflate som vil hindre ytterligere oksidering.

Mountain Buggy hjul: før og etter maling

I tilfeller med lakkert metall, der rust har forårsaket sprekking av malingen, vil rusteater fungere som bra rengjøringsmiddel før påføring av nytt maling strøk.

Bugaboo Cameleon hjul: før rustfjerning

Med popnagler eller skruer svart plast, finner vi at svart metall maling vil gi en bedre effekt enn fjerning av rust. Skal en bruke rusteater allikevel bør man regne at rusteater vil misfarge plast, men dette kan generelt bli fjernet senere med en god skrubb.

Rusteater


Materialer vi bruker:
-rusteater
-wd-40 til polering
-metall maling 

Videoer som kan være til hjelp:
 http://youtu.be/pYIh3kAVReM
 http://youtu.be/n-ztwKD1PFw
 http://youtu.be/9jtdMNYLNLA


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)