6. mai 2014

Ikke gjør dette! 6 store feil vi oppdaget folk gjør med barnevognene sine
1) Ikke smør barnevogn mekanismer med matolje

Olje, i motsetning til profesjonelle smøremidler, tiltrekker seg skitt og sand som deretter unødvendig slitter på
mekanismer. Samtidig stivner olje ila relativt kort tid, og derfor har motsatt effekt enn smøremidler - mekanismer blir veldig trege i steden for smidige.
Bruk helst egnede smøre produkter som WD-40. 


2) Ikke vask barnevogn tekstiler med eddik

Eddik fjerner verken lukt eller jordslag mens lukten av eddiken selv setter seg godt inn.
Bruk helst egnede produkter til jordslag-,flekk- og lukt- fjerning. Regelmessig vask og rengjøring kombinert med forsvarlig oppbevaring er med på forebygging av flere lukt- og jordslag- relaterte problemer.

3) Ikke mal understell med interiør maling

Resultatet blir verken pent eller holdbart samtidig overskudd av malingen fyller opp mekanismer og kan gjøre en vogn nærmest ubrukelig.
Bytt helst vogn hvis du bare må ha en "spesial edition all black" eller bruk egnet maling. Vurder nøye før du setter i gang, maling av et understell er veldig krevende og sjeldent lønnsomt. 

4) Ikke pump barnevogn hjul på bensinstasjoner

Trykk i bilpumpe er for høyt og det er vanskelig å styre mengde. Slange,dekk og/eller felg kan eksplodere fortere enn du tror. Etter å ha hørt utallige ganger: "skulle fylle på med luft på bensinstasjon så eksploderte det", måtte vi prøve selv. Se video her.
Vår tips - bruk helst egnet pumpe til barnevogn eller sykkel. 


5) Ikke bruk treskruer til barnevogn reparasjoner

Treskruer er beregnet til arbeid med tre, og kan gjøre mer skade enn nyte når brukt til barnevogn mekanismer.
Bruk helst maskinskruer som egner seg til metall og/eller plast.


6) Ikke kjør barnevogn når noe er allerede ødelagt

Selv om det virker at en eller annen skade har ingen betydning for videre bruk, den vanligvis har det. En manglende skrue eller et bruket ledd overbelaster andre mekanismer som vil ryke snarere enn du tror.
Sørg helst for snarlig reparasjon eller bytte av ødelagte deler, du kan både spare penger og forlenge vognens liv.


We have seen it all! Det er mye arbeid og det koster å omgjøre "lure" løsninger som overnevnte - undersøk grundig og bruk sunn fornuft før du foretar reparasjoner på vogna di.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)