9. mars 2014

TFK Joggster III vs Mountain Buggy Terrain: med utgangspunkt i at vognen skal brukes primært i ulendt terreng

I forbindelse med tidligere blogginnlegg "TFK Joggster Twist vs Mountain Buggy Urban Jungle" , fikk vi et spørsmål:

"Lurte på om dere har synspunkt på hva en bør velge av Mountain Buggy Evolution Terrain (som har 16" hjul bak og et 12" foran) eller TFK Joggster III 12" Facelift?

Primært formål: turer i ulendt terreng.

I en sammenligning dere har på bloggen mellom Twist og Urban Jungle fremholder dere at komforen for barnet og stabiliteten på vogna er bedre i TFK sin modell. Samme for terrengvognene?

Er fristet til å gå for Evolution Terrain fordi setestillingen kan legges helt ned og at det dermed kan gå an å ta seg en blund i vogna."

Med utgangspunkt i at vognen skal brukes primært i ulendt terreng, synes vi at:

Terrain er et meget fristende valg for en vogn til bruk i terreng pga større hjul,og det er jo en god fordel. I tillegg har MB Terrainen en god liggestilling i sete og et lett og robust understell.
Ulemper etter vår mening og erfaring er 1)håndbremse system har noe svak design og 2)svingbart framhjul tåler ulendt terreng dårlig og blir raskt utslitt.

MB Terrain er på ingen måter et dårlig valg.Men skal en velge Terrain anbefaler vi å handle i Norge og ikke i utlandet pga garanti fordeler man får med på kjøpet.

TFK Joggster III Facelift har som fordeler 1)fast framhjul, 2)god og solid håndbremse, 3)en del forbedringer på hjul og dekk med tanke på punktering, 4)i tillegg til en god liggestilling kan fotbrett reguleres for enda flatere sovestilling, 5)bedre fjæring med tanke på kjøring i terreng og 6)ellers bedre kvalitet på materialer vognen er laget av. Som ulemper kan nevnes mange koblinger på rammen, som tillater vognen å bli så liten sammenslått, pga disse kan vognen oppleves litt slarkete/svak i koblinger.

For oss valget ville vært TFK Joggster III Facelift pga pålitelig design og utførelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle kommentarer. Hvis du har spørsmål som krever svar, ta kontakt på mobil eller epost.
Kommentarfeltet er åpent og ikke modereres, det betyr ikke at det er en plattform for uhyggelige ytringer og annen uskikkelig oppførsel!
Takk for besøket:)